Trustpilot
Artiklar i lager skickas inom 3-5 arbetsdagar
Företagskunder

Bord Köpguide

Din Köpguide

Även om du utan tvekan förmodligen är bekant med de viktigaste typerna av bord där ute och vad de är användbara för s det finns nästan ingen ände på de olika stilar, storlekar och information om dem så det kan vara överväldigande . Stor eller liten, färgrik eller klassiskt val kommer vår guide att göra en fjäder av en (bord) bergen.

Hitta din perfeka bord

Som vi nämnt innan kan det vara svårt att arbeta ut precis vilken typ av bord du kommer att göra det mesta av ditt utrymme med - Här är en enkel guide till vad som är vad:Vilket bord för vilket rum?

Att köpa bord kan vara mer förvirrande än det först verkar även soffbord finns i en mängd olika former och storlekar och det kan vara svårt att visualisera vad de kommer att se ut i ett rum.

Och även om du tror att du har valt en stil du gillar, inte så att det finns en bord polis som talar om vilken som ska användas i varje rum. Men vissa sidobord kan fungera som soffbord, fällbara matbord kan fungera som konsoler…

Det grundläggande

På den mest grundläggande nivån kommer du vilja ha ett matbord i matsalen eller matplats. De flesta vardagsrum kräver ett soffbord och naturligtvis arbetsytornas krav är på ett bra skrivbord.

Sidobord fungerar ofta bäst som extra tillägg när du har inred allt annat i ett rum. Dessa behöver inte begränsas till vardagsrummet men der tjänar ett syfte i nästan varje utrymme oavsett om det är som ett nattduksbord i sovrummet. En del av en läsning vrå i hallen och om de är av metall kan de användas som en vilstol-sidobord eller i trädgården eller uteplats.
Utomhus

tomhus kan det bli lite mer komplicerat. Bistro bord (mindre, vanligtvis runda midja-hög bord, den typ du kan se utanför kaféer) är ett smart val för mindre trädgårdar eller uteplatser men du kan också skapa en dramatisk effekt med ett stort matbord eller bänk även om utrymmet är lite kläm.

Att välja rätt material för dig

Något skulle vara fel om vi inte nämnde den enorma mängden av färger, toner och ytbehandlingar som kan appliceras på trä. Från rena, modern natur till de mörka och starka valnöt som är ett kännetecken för mid-talsstil.

 • MASSIVT TRÄ BORD

  Enkelt uttryckt så kommer massivt trä aldrig går ur stil. Det är ett naturmaterial som endast kommer att se bättre med tiden eftersom det uppnår en subtil patina från års användning. Trä kan verkligen "ankare" ett rum på grund av sin tyngd och alla kornen och knutar i skogen kan ge den ett unikt utseende.

 • METALL BORD

  Metall är ett populärt val för bordsben eftersom det inte bara är det oerhört elegant oavsett om de är kvar i sitt naturliga tillstånd eller målade så det är otroligt hållbara. Men metall bordsskivor är ganska ovanliga eftersom de kan vara kallt vid beröring och visar upp en hel del av de märken som oundvikligen anländer när de används. Det är därför som metall oftast används för soffbord och sidobord.

 • PLAST BORD

  Plast är ett populärt val för mindre bord eftersom det kan användas för att skapa lysande former och ljusa färger. Det är också ganska lätt att rengöra och lättviktig och kan flyttas runt och återanvändas över tiden.

 • GLAS TOPPADE BORD

  Glas är fortfarande ett populärt material för bord. Rökfärgat glas i synnerhet kan se otroligt vackert ut och det passar väl med mörkare träslag och metaller. De flesta bord använder härdat säkerhetsglas som är härdat för dagligt bruk.

 • MDF TRÄSKIVA / KRYSSFINER

  MDF står för Medium Density Fibreboard . Den är gjord av trä som har brutits ned och rekombineras med ett bindemedel för styrka. Det faktum att den är gjord av träfiber innebär att den har en mer enhetlig känsla och konsistens. Det kan vara billigare än massivt trä och lättare att bära.

Inställd på wow

En av de bästa sätten att föra samman en matsal är genom att matcha ett bord till dina stolar, lyckligtvis på Cult Furniture har vi gjort det hårda arbetet för dig, att sätta ihop matchande bord och stol uppsättningar för en samordnad resultat.

Vi har valt gott om alternativ i olika material och stilar från något retro mitten av århundradet-inspirerade till renare, modernistiska uppsättningar med sittdynor för bekvämhet. Om du föredrar en mer sammanhängande utseende kan dessa vara perfekt för dig.

Ännu bättre, dessa uppsättningar är billigare än att köpa bord och stolar separat så de är perfekta för en ny eller första hem.

Mixa upp det

Å andra sidan, behöver du inte matcha ditt matbord till dina stolar. Det tar lite mer hänsyn men så länge du håller färgschema dämpad och formerna eller stilar i linje så kan blandningen av stolar och ett bord funka utmärkt.

En nyligen trick vi har sett på Pinterest innebär att man använder två liknande men allt så lite olika stilar av stolar runt ett bord: till exempel, två av våra Moda stolar med svängbara ben satt mellan två av våra DSM ben Moda stolar. Om du föredrar saker fräckt så är en vit matbord den perfekta grunden för färgade stolar.

Ben att stå på

Många människor överväger bordsskiva först och främst men benen kan göra lika mycket av en effekt. Håll utkik efter mönster som har mer skulpturala ben. Ben med kombinationer av material eller ens DSM ben eller träben förbundna med metallstänger för tt utseende med en stark uttryck.
 

Topp