Trustpilot
Artiklar i lager skickas inom 3-5 arbetsdagar
Företagskunder

Material Köpguide

Din Köpguide

I en materiell värld

Under de senaste åren har material fått ett stort intryck i inrednings världen. Designers har börjat låta dem tala för sig själva med naturliga detaljer, enkla former, klara och starka färger. Här är vår snabba överblick över de viktigaste material att hålla utkik efter.Trä

Det är ett säkert kort att trä kommer alltid att vara en del av människors hem. Den är fast, slitstark, ser vacker ut när den åldras och kan vara utformad i ett enormt utbud av former. Dessa är bara några av anledningar till de är så tidlös.

Naturlig Trä

Naturlig och oavslutad trä har en ren tilltalande utseende som gör dem till en stark passform för Scandi-influerade eller minimala rum. Den råa skönheten av trä och dess säd och knutar ger oavslutade trä en naturlig kontrast från glam metall, färgad metall och färgad plast men kan vara svårt att rengöra eftersom trä är porös. Investera i specialiserade trä städar och använd trasa för att bli av med fläckar.
Ek

Ek kommer från ekträd, AKA USA: s nationella träd, känd för sina ekollon, särskiljande blad och fast, stark karaktär. Den något täta skogträden kommer till sin rätta tack vare sin dekorativa rika korniga yta som kan se fantastisk när görs till böjda möbler.
Kryssfaner

Kryssfaner är tillverkade av tunna skikt trä, deras kärnor placeras i motsatta riktningar och limmas ihop för styrka. Denna metod hjälper träet starkare och kan hjälpa till att motstå skevhet och böjning över tid samt delning när borras in.

Kryssfaner kan arbetas in skulpturala böjda form lättare än trä vilket gör den idealisk för stolar, bord och tidningsställ. I sitt naturliga tillstånd kan den rengöras med hjälp av trä regöring även om det ofta kommer lackad eller behandlad.
MDF Trä

MDF är gjord av trä som har krossats ned och rekombineras med ett bindemedel för styrka, hållbarhet och en slät yta. Den är oftast mycket lättare och billigare än massivt trä så gör en god grund för att lägga till en faner eller beläggning på. MDF och kryssfaner används på liknande sätt.
Faner

Faner är tunna lager av trä som tillämpas på tyngre träbitar. Resultatet är att du kan få en dyrare detalj för mindre pengar (eftersom du använder mindre trä) men också på grund av faner är relativt tunn och kan formas till alla typer av kurvor och former för en fantastiskt utseende. Större möbler är oftast mycket lättare när du är i faner än massivt trä.

Trä Slut

Något skulle vara fel om vi inte nämnde den enorma mängden av färger, toner och ytbehandlingar som kan appliceras på trä, från rena, moderna tall till de mörka och djup valnöt trä som är ett kännetecken för mitten av århundradet stil:

Plast

Plast har en lång historia när det gäller möbler med några av de mest ikoniska stolar, belysnings designer och bord från 60-talet och 70-talet tillverkade av plast och dess ljusa färger och ändlösa former är en hit sedan dess.

Plast är slitstarkt, lätt att rengöra med rengöringsmedel och relativt lättviktig med. Den typ av material innebär att det är tillgängligt i ett stort antal färger och det kan användas för att skapa ergonomiska, mjuka former om säten för våra Eames inspirerade stolar. Du hittar plast vanligast i stolar, bord och belysning.

Metall

Öppna en inredningstidning, webbplats eller Pinterest styrelse och vi satsar på att metall kommer att dyka upp någonstans. Inte bara är det taktil, mångsidig och slitstarkt men också liksom tidlös. Metallen kommer i ett enormt utbud av ytbehandlingar.

I ena änden av spektrumet är rostfritt stål, krom, koppar, silver och guld-tonas styck som alla kommer att medföra et snyggt tillägg till ett rum eller möbel. På andra håll kommer mörkare metalltoner som brons, tenn och rå och nödställda metall bidra till att skapa en industriell eller utilitaristiska stil utseende.

Tyg

Tyger inkluderar mjuk bomull, ull och allt där emellan. Dessa har en viktig roll att spela i nästan varje hem. Tyg förekommer överallt från soffor till middag och fåtöljer, kuddar, mattor och plädar.

Bomull, ull, linne och även syntetiska tyger som nylon och polyester har alla sina egna postitiva och neggativa delar. Ull kan kännas rikt, lyxigt och mysig speciellt när den används som en matta men det kan vara dyrare att rengöra och alltför isolerande på sommaren. Bomull är en god kompromiss som är lätt maskintvätt, mjukt och slitstarkt . Ull och lin används ofta för att ge ett attraktivt strukturerad yta (som klädda, tweed och tovade tyger).

Nylon och polyester kan låta stötande men dessa tyger kan se lika elegant ut som naturliga fibrer och är lättare att rengöra, billigare och härdigare vilket innebär att de är bra för barnens rum eller kommersiella och kontorsutrymmen.

Läder och Konstläder

Både läder och konstläder kan lägga till en rik avslutning på en inredning oavsett om de används på en stor hörnsoffa eller bara en stol pad.

Läder åldras vackert ju mer du använder den och utvecklar en patina och djupare färg med tiden. Den finns i ett stort antal färger och utföranden såsom mocka, men se upp med att använda läder i fuktiga utrymmen eller på platser där du sannolikt kommer att spilla saker (t.ex. barnens rum eller matsalar).

Det är där konstläder kan vara ett mer praktiskt alternativ, ett modernt konstläder kan vara omöjlig att skilja från den äkta varan och är mycket lättare att torka.

Glas

Glas är inte bara för fönster och för att dricka ur, vi älskar glas belysningar som kan se eleganta och raffinerade på ena sidan eller ren och ögonfallande på den andra.

Och med återkomsten av mitten-tals stil under de senaste åren har glas bordsskivor kommit tillbaka i stor skala och kan se riktigt uttalande ut. Håll utkik efter färgat glas belysning och sofistikerade rökt glas bordsskivor.
 

Topp