Trustpilot
Artiklar i lager skickas inom 3-5 arbetsdagar
Företagskunder

Pall Köpguide

Din Köpguide
Pall är verkligen en allomfattande ord som gäller för ett brett spektrum av stolar. I allmänhet kan det vara någon form av stol utan en rygg eller armstöd men även höjden på benen kan också göra en vanlig matstol till en "pall".

De ses oftast bakom en bardisk eller uppe runt en köksö men pallen kan användas överallt runt i ett huset. De är oftast lättare att bära och med lite mer rörelsefrihet för människor att sitta på och kan visuellt se mycket mer intressant ut, inte tala om mer avslappnad och lättsam.

Barnpallaer är också högre upp än stolar, vilket får en att känna sig att lite mer "speciell" och händelserikt . Läs nedan och ta reda på varför pallar är en allt mer populärt sätt att blanda upp sittplatser i ditt hem.

Hitta din rätta pall

Skillnaderna mellan pallar är mer subtila än säg, skillnaderna mellan en matstol och en armstol och men denna guide hjälper vi dig att skilja en kökspall från en barstol på nolltid.Lång (eller kort) Order

Beroende på vad du vill använda det till är pallens höjd en av de viktigaste faktorerna innan du köper. Att välja rätt nivå, tänka på höjden av ett bord och höjder på de människor som ska använda dem.

Barnpallar kan komma i en mängd olika höjder och kom ihåg - du kan även få justerbara pallar, vilket är bra om du har en stor familj eller ett hus fullt av gäster!

Vilken pall till vilket rum?

En av de bästa sakerna med pallar är att de kan lätt användas runt huset. Eftersom designern är ganska enkel och avskalade kan en metall Tolix-inspirerad pall fungera som ett sidobord i sovrummet och sedan sänkas till köket eller trädgården när du och dina gäster behöver ytterligare platser. Här är några tips om hur man använder dem i varje utrymme:

I Köket

Om du söker efter sittplatser för en frukost bar eller köksö så är barstolar det du ska gå för. Och om det är din primära matplats då kanske du vill plocka pallar med ryggstöd för att känna dig lite mer formell och ger extra bekvämhet om dina gäster stannat en extra timme.

Det finns inga regler som säger att du inte kan använda mindre pallar i stället för stolar om du har mindre utrymmen. Stapla pallar och ett uppfällbart bord kan vara ännu bättre än stolar. Pallar runt ett matbord kan ge tillbakalutade matsalen-liknande känsla till ett rum. Små pallar är också en mycket mer elegant och mångsidig val om du letar efter ett steg pall i köket.
I vardagsrummet och sovrummet

Pallar kan komma självständigt så som sidobord, extra sittplatser och även stå för växter och dekorationer som en del av en vinjett. Det viktigaste här är att se till att du inte väljer något alltför lång. En pall lägre än höjden på din soffarmar eller runt höjden av en kaffe eller sidobord.
I trädgården

Metall pall är en perfekt tillplats till en trädgård. Du kommer att märka fler och fler kaféer och barer gör detta eftersom de kan vara en smula billigare än traditionella trädgård sittplatser. Pallarna kan hålla upp till en hel del repor och viktigast av allt så är stapelbara och diskreta när gömt innomhus på regniga dagar.
Andra rum

Mindre pallar har en plats överallt från hallen (skapar en liten plats för att sätta på skorna medan du kör ut genom dörren) till barnens rum och badrum (en fin detalj särskilt för att hålla ett öga på dina barn när de är i badkaren).

Att välja den rätta materialen för dig

Valet av material kan verkligen göra så att en stol sticker ut och det är värt att tänka på detta innan du tar steget:

 • TRÄ

  Trä pallar är något mer raffinerad även om du ofta ser trä och metall kombineras för en tvåfärgad effekt. Vissa metall pallar har även trä topp vilket kan göra dem lite mer bekväm för dem som inte gillar att sitta på bara metall.

 • PLATS

  Lätt att skrubba, färgrik och lättviktig, vad är det inte att tycka om just plast? Våra Moda plast säten tilläggerfräschhet till alla kök och ger en effektful kontrast mot naturmaterial.

 • METALL

  Metall pallar är otroligt populär tack vare sin tunga natur vilket gör dem perfekta för att använda inomhus och utomhus och ge en robust, verktyg-liknande känsla. Målade versioner ser också charmiga ut när de har fått några märken under åren.

Allt i detaljerna

 • Justerbara pallar

  Som vi nämnde tidigare om du har människor i olika höjder som använder din pall eller om det är en pall som du kanske vill använda runt en bardisk ena dagen och som en kontorsstol nästa så är justerbara pallar rätt för dig.

  I allmänhet är dessa delade in i två typer. Det första; att de som använder en central skruv för att justera höjden vilket också ger dem en praktisk vridfunktion. Dessa kan vara otroligt snygg. Har lite mer av en industriell eller utilitaristiska design.

  För det andra finns det de som använder ett handtag under för att öka höjden, som t ex justerbara kontorsstolar . Dessa kan kännas vara lite mer luxe om du inte är inne i allt industriellt.
 • Snurrpall

  Som du skulle gissa så är snurrpallen lätt att flytta runt. Det är en liten sak som kan göra en enorm skillnad. Pallens Effekt är mycket mindre formella än de traditionella fasta stolarna. Snurrpallen är ett smart val om du planerar att använda dem som en kontorsstol med. 

Topp