Trustpilot
Artiklar i lager skickas inom 3-5 arbetsdagar
Företagskunder

Stolar Köpguide

Din Köpguide
Stolar är en viktig del i varje rum men alla alternativ kan kännas lite överväldigande! Vi hjälper dig att välja den perfekta stolen för varje plats i ditt hem. Servera inspirerande styling idéer och få en bas på material, vård och saker att tänka på innan du köper.

Hitta Din Favorit

Det finns ett stort utbud av stolar men här är en snabb översikt över de viktigaste stilarna:Vilken stol för vilket rum?

Matstolar

Mattolar är något mer formell än armstolar men det betyder inte att de inte kommer att se bra ut runt en bardisk eller att du inte kan använda en mer avslappnad stol som en matstol heller.

Du kan köpa dessa med eller utan armar. Formen är extra bekväma även om den kan vara mer formell om du siktar på en mer glam effekt.
Kontorsstolar

Vi behöver inte tala om för dig hur man använder dessa! Kontorsstolar bör vara höj och sänkbara så att du kan få bästa möjliga placering. Om du behöver extra stöd för rygg prova då en vadderad och / eller justerbar stol. Kontorsstolar med höga ryggar finns också och du kan lägga till en länder kudde om du behöver lägre ryggstöd.
Pallar

Pallar är så mångsidiga. Du kan stapla dem, använda dem från badrum till sovrum och metall pallar gör bra uteservering. Avsaknaden av en rygg kan få gästerna och små barn att känna en viss obekvämhet dock.
Utomhusstolar

Även om det finns gott om bara utomhusstolar kan många vardagliga metall stolar se bra ut i trädgården så det är värt att hålla detta i åtanke.

Vad är din bekväma zon?

Och bara för att en stol plast betyder inte att det kommer att vara fast. Den ergonomiska formen av vår Moda stolar är otroligt bekväma och du kan lägga till kuddar för att anpassa känsla.

En känsla för tyger

Valet av material kan verkligen göra så att en stol sticker ut och det är värt att tänka på detta innan du tar steget:

 • TRÄ

  Mörkare träslag är verkligen inne på modet just nu men ljusare träslag kan lägga till en fräschare Scandi känner till en plats. Trä är taktil och åldras vackert. Det är ganska lätt att reparera eventuella repor och det kan anpassas med trä fläckar för att skapa olika färger.

 • PLAST

  Plast är hållbart och kan stå upp till alla typer av stötar, repor och spill. Det är lätt att rengöra och även ett plus om du har barn (eller vuxna som är kladdigt eaters!). Om du är en beundrare av fräcka färger så är djupet av färger i plast stolar ett bra alternativ.

 • METALL

  Dessa är några av de mest hållbara som finns där ute. Bucklor och repor kan faktiskt få dem att se bättre med tiden. Metall stolar kan ge en industriell vibb och metall detaljer kan lägga till en utilitaristisk element till trä och plaststolar.

 • TEXTILE

  Om du letar efter mjukhet så sök textil stolar. Tyg matsal, vardagsrum och kontorsstolar är mysiga men det är värt att notera att tyg stolar kan vara svårare att rengöra än metall eller plast så välj en mörkare färg om du bor i en rörig hushåll!

Färga din värld

Mängden av stol färger kan verka överväldigande men vi har gett några tips nedan.

Pop Het

Blygna inte bort! Ljust färgade stolar kan göra ett rum "pop" prova ljust gul eller orange mot en neutral vit eller trä utrymme till exempel. Den onaturliga känslan av ljusa färger skapar en snygg kontrast mot arv stilar och upptagna mönster. Ljust ser också bra ut mot monokrom vita eller svarta stolar.

Monochrome

Svart, vit och gråa stolar kommer aldrig falla ut ur stil (vi lovar!). Dessa ser ofta bäst ut som pallar eller stolar än lounge stolar. Det är bättre att välja plast i stället för textil eftersom det kan vara svårt att få fläckar av en ljus vit tyg stol!

Mjuk Pastell

Pastell är inte bara söta och färska, de kan packa en riktig punch när de kontrasteras mot mörkare inredning. Prova en blekrosa stol mot en mörk turkos vägg eller mörkare röd tapeter till exempel.

Rik Mörk

Dessa nyanser är bra om du föredrar en mer tillbakalutat utseende. Tänk mörkgrön , rik turkos och udda färger såsom rik oliv och bränd umbra orange.

Metallisk

Krom. Koppar. Guld. Dessa bländande detaljerna tilltala dem med en inre skata och kommer att göra alla utrymme att känna glam. Dessa ytor fungerar bäst med restauranger och utomhus stolar - och, naturligtvis, de i metall.

Ge ett ben

Tänk inte bara på toppen av stolen du köper, benen kan göra lika mycket av ett intryck! Vårt Moda stol sortiment kommer med en rad ben alternativ från Charles Eames-inspirerade DSW träben (de som ser lite som basen av Eiffeltornet ) som har metallstöd för enklare pyramid ben eller soliditet.

Gung stolsben (skänd som RAR ben) är en mysig och fräck val för både armstol och även som en skrivbordsstol. Det finns ingen förnekan att solen är rolig men också praktisk. Du får en känsla av barndommen igen.

...Tillägg det sista detaljerna

 • KUDDAR

  En kudde eller två kan tilllägga stil och en smula mer bekvämhet. Mönster ser bra ut mot vanliga stolar och en rad med mindre kuddar kan se bra ut på en armstol med.

 • SITTDYNOR

  Dessa kan lägga till extra bekvämhet och färg och är praktiskt om du blir uttråkad på en stol och vill ändra det upp snabbt. Läder versioner kan lägga till en lyxig känsla. 

Topp